Przepis dnia:

Ziemniaki po lyońsku

Ziemniaki ugotuj w mundurkach (10 minut). Odcedź, ostudź, pokrój w plastry. Cebulę zeszklij na oliwie z masłem. Włóż ziemniaki, przypraw solą oraz pieprzem, posyp natką oraz wymieszaj. Podziel na 4 porcje, ułóż na 4 podwójnie złożonych arkuszach folii aluminiowej oraz [...] pełny przepis

Znajdź przepis alfabetycznie:

Specjalność szefa kuchni:

Zapiekanka cebulowa

1 kg cebuli
50 dag ziemniaków o mączystym miąższu
3 pory
1,5 szklanki mąki
1,5 pojemnika kwaśnej śmietany
5 dag drożdży
5 jajek
1/4 szklanki mleka
3 - 4 oleju słonecznikowego
1 łyżka kminku
starta gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Wyszorować [...]