Przepis dnia:

Szałwia


Szałwia dodana do mięs (np. pieczeni) ułatwia ich trawienie. Warto dorzucić kilka liści do smażonej wątróbki (zwłaszcza kurzej i cielęcej). Poprawia smak kaczki, gęsi i innych tłustych mięs (baraniny, wieprzowiny), cielęciny, potraw z fasoli, grochu, soczewicy, bobu, soi, a [...] pełny przepis

Znajdź przepis alfabetycznie:

Specjalność szefa kuchni:

Rolada ziołowo-serowa

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Płaską blachę 23x33 cm natłuszczamy olejem oraz wykładamy pergaminem. Robimy ciasto. W rondlu rozpuszczamy masło oraz podsmażamy czosnek przez minutę. Wsypujemy mąkę oraz smażymy, mieszając, jeszcze minutę. Stopniowo wlewamy mleko, doprowadzamy do wrzenia, mieszając, aż sos [...]