Przepis dnia:

Sos chrzanowo-jabłkowy ze śmietaną do mięsa i wędlin

20 dag chrzanu
10 dag jabłek
0,125 l śmietany
żółtko
sól
cukier

Chrzan dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, [...] pełny przepis

Znajdź przepis alfabetycznie:

Specjalność szefa kuchni:

Ciasteczka cebulowe

60 dag mąki
25 dag margaryny
2 duże cebule
łyżka suchego maku
łyżeczka octu
   Oziębioną margarynę zetrzeć na dużych oczkach tarki, a cebulę na drobnych. Wszystkie składniki ciasta połączyć i szybko zagnieść.Rozwałkować je na stolnicy niezbyt grubo posypanej mąką.Kieliszkiem do wina wyciąć krążki , ułożyć [...]